No Shave November

No shave november

Att se allt fler män världen över engagera sig och spara ut sitt skägg under november månad är inte vara en ovanlig syn. Movember eller No shave November innebär att män under november månad avstår från att raka sig för att öka medvetenheten kring mäns hälsa. Att spara ut kroppshåret under månaden är därmed inte en modetrend utan belyser viktiga hälsofrågor och sjukdomar, bland annat prostatacancer, testikelcancer, psykisk ohälsa och depression.

Vad är Movember?

Under november månad pågår en stor kampanj världen över där man uppmuntras att börja månaden med att renraka sig för att sedan låta mustaschen växa. Detta för att uppmuntra människor till att samla in pengar för mäns hälsa. Begreppet Movember kommer ifrån den engelska förkortningen på mustasch som är Mo och månaden kampanjen pågår alltså november. Movember eller no shave november började redan år 2003 och har sedan dess fortsatt uppmuntras.

Odla mustasch under november

Genom att odla en mustasch kan du göra skillnad. I början kan du känna dig obekväm och mustchen kan klia, men genom att använda en skäggolja som återfuktar kan du minska besvären. När mustaschen har börjat växa ut kan du börja forma och trimma den. Sedan kan du skapa en snygg mustasch genom att styla den med en skäggkam och forma med ett skäggvax.

Hos oss hittar du dina favoritprodukter inom skäggvård, hudvård och hårvård för män som gör skillnad!