Klåda i hårbotten huskur

Klåda i hårbotten huskur

Människor tappar mellan 50-100 hårstrån dagligen, vilket är helt normalt. Men när vi tappar fler än ovannämnda siffror blir en del skräckslagna. Att använda olika knep mot klåda i hårbotten huskur är ett sätt att dämpa håravfall. Klåda i hårbotten beror oftast på torrhet, skadade hårstrån, svettningar samt ovårdat hår. Dessa problem beror på olika orsaker som ärftlighet, användning av produkter med vådliga utfall, orenlighet samt i vissa fall livsstilen. Med vilka knep kan man lindra eller motverka klåda i hårbotten huskur? Läs mer nedan om olika huskur mot klåda i hårbotten. 

Klåda i Hårbotten huskur – Fyra olika knep

Aloe Vera

Aloe vera är bra mot klåda och torrt hårbotten. Ett sätt att lindra besvär kan vara att ta färskt aloe vera och smeta in det i hårbottnen. Låt aloe veran verka i ca en halvtimme för att sedan skölja ur det. Upprepa detta 1-2 ggr i veckan för bäst resultat.

Kamomillte eller Kalendulate

Skölj håret med kamomillte eller kalendulate, eftersom dessa ingredienser har lugnande egenskaper som kan hjälpa till att lindra klåda.

Arganolja och Honung

Använd arganolja och honung. Arganolja innehåller enormt mycket näring som är bra för håret och hårbottnen. Den uppmjukar, ger vitaminer och återfuktar hårbottnen. I kombination med arganolja är honung ett bra alternativ som gör håret lent och är antiinflammatorisk. 

Äppelcidervinäger

Ibland hjälper det att använda äppelcidervinäger i håret mot klåda i hårbotten huskur.  Det går bra att badda vinäger med bomull i hårbottnen och låta det verka i ca 10-15 min. Man bör inte skölja av det utan låta vinägrett försvinna av sig själv. 

Ovanstående punkter är tips som kan användas i hemmet med hjälp av helt vanliga livsmedel mot klåda i hårbotten huskur. Att rekommendera är användning av organiskt hårolja för män som är tillverkad av arganolja, macadamiaolja samt hampfröolja och ger all nödvändigt verkan som är bra får håret och hårbotten.  

Original Hair Shampoo – Hårschampo 300ml

Upptäck Original Hair Shampoo, denna hårschampo innehåller naturlig arganolja som är rik på essentiella fettsyror och vitaminer och ger ditt hår sitt dagliga boost. Den är mild och effektivt som skonsamt motverkar torr hårbotten och kan användas vardagligen.

original-beard-shampoo-100ml_4

OBS: Om klådan i hårbotten är svår eller kronisk, är det bäst att du söker råd från en hudläkare eller trichologist för att fastställa orsaken och få rätt behandling.