Skäggolja

skäggolja

Att ha ett skägg kan vara en fantastisk stil- och personlighetsförstärkare, men det kan också kräva lite extra vård för att hålla det i toppskick. Skäggolja är en av de viktigaste produkterna för skäggvård, och kan hjälpa till att hålla ditt skägg mjukt, återfuktat och fräscht. I det här blogginlägget kommer vi att titta närmare på skäggolja, dess fördelar och hur du kan använda det på bästa sätt för att vårda ditt skägg.

Ingredienser i skäggolja

Den bästa skäggoljan bör ha olika beståndsdelar och vara blandad av absolut toppkvalitets-oljor som är bra för just hår och hud. Arganolja, Jojobaolja, Macadamiaolja, Hampolja och Sesamolja är alla exempel på utmärkta oljor som är bra för all slags hårväxt och hud. En annan beståndsdel är att använda eteriska oljor för att åstadkomma en god doft. En skäggolja som har en god doft är trevligare att använda och är idag en motsvarande för ‘’aftershave’’ för män med skägg.

arganolja-skaggolja

Fördelar med skäggolja

När skägg blev trendigt i mitten på 2010-talet fick män för sig att leta efter något för att smörja skägget med. När man bär på skägg så bildas det döda hudceller under skägget som behöver rensas bort. Döda hudceller brukar egentligen rensas bort vid rakning. Men i och med att man sparar på skägg så rensas döda hudceller inte bort lika enkelt då man inte rakar sig. Det som händer då är att döda hudceller kan orsaka torrhet som ibland leder till klåda, irritation och svamp. 

Att använda skäggolja kan ha en rad fördelar för skäggvård, inklusive:

Återfuktning: Skäggolja kan hjälpa till att återfukta ditt skägg och huden under det, vilket kan minska torrhet och klåda.

Mjukgörande: Skäggolja kan också hjälpa till att göra ditt skägg mjukare och mer hanterbart genom att mjuka upp och återfukta skäggstråna. Skydd:

Skäggolja kan hjälpa till att skydda ditt skägg från miljöfaktorer som sol, vind och föroreningar.

Glans: Genom att applicera skäggolja kan du ge ditt skägg en hälsosam glans och göra det mer attraktivt. Att använda skäggolja kan ha en rad fördelar för skäggvård, inklusive:

klada-skagg

Att använda skäggolja

Skäggolja ser till att återfukta skägget och motverkar torrt skägg och hud som i sin tur eliminerar klåda, irritation, bakterier och andra sammanhängande problem. Skäggolja reparerar även skadade hårstrån och förser med vitaminer och mineraler som är viktigt för skäggets välmående. Då hud och hår är en del av kroppen så är det mest skonsamt att använda sig av olja som är 100% ekologiskt.

hur-ska-man-anvanda-skaggolja

Så använder du skäggolja – Komplett guide

Först och främst bör skägget tvättas av med skäggschampo för att rensa bort döda hudceller, smuts och bakterier. 

1. Använd skäggbalsam för att mjuka upp skägget och reparera torrt skägg.

2. Torka skägget ordentligt med handduk och använd gärna en fön tills det blir torrt. 

3. Beroende på hur mycket skägg man har så skall man klicka ut 1-2 droppar olja i handflatan.

4. Gnugga händerna mot varandra för att värma upp oljan.

5. Smörj med händerna igenom skägget på varje sida av kinderna samt avsluta med att smörja underifrån och uppåt vid hakan.

6. Använda skäggkam trä eller skäggborste trä för att rensa och sprida runt oljan. 

Ovanstående guide bör repeteras en gång om dagen för att uppnå bäst resultat. Om man har svåra besvär kan i många fall komplettering med skäggkräm dämpa problemen. I vissa fall kan man även kombinera skäggolja med skäggvax om man vill piffa till stämningen en aning.

vardat-skagg

Varför skäggolja?

Skäggolja hjälper till att mjukgöra skägget och göra det mer hanterbart. Skäggolja minskar risken för trassligt skägg.

Vad gör skäggolja?

Den ger en återfuktande effekt och ser till att skägget och huden under får sitt dagliga boost.

Vad är skäggolja bra för?

Skäggolja har en skyddande syfte mot yttre påfrestningar som sol, vind och föroreningar.

Hur ofta bör jag använda skäggolja?

Det beror på ditt skägg och din hudtyp. Generellt sett bör du använda skäggolja varje dag eller varannan dag för bästa resultat. Men om du har ett kortare eller mindre skägg kan du använda skäggolja mindre ofta.

Utforska vår bästa skäggolja – Original Beard Oil