Höstens skäggtrender 2022

Höstens Skäggtrender 2022

Nu är sommaren över och vi börjar gå mot hösten och tillbaka till rutiner. Hösten är en period för att investera i sig själv och framförallt sitt skägg. Vi har därför tagit fram höstens skäggtrender för 2022 som ger dig inspiration för hur du ska styla skägget snyggt i höst. 

5 o’clock shadow eller skäggstubb

5 o’clock shadow eller skäggstubb är en skäggtrend som fortsatt håller i sig även under hösten. Det är en enkel och klassisk skäggtrend som alltid går hem genom att trimma skägget så mycket som möjligt men inte slätraka. Beroende på hur mörkt skägg du har, så växer en bra skäggstubb ut på bara någon dag. För att få till en så bra skäggstubb som möjligt som inte kliar är det viktigt att återfukta med en bra skäggolja efter rakning.

Scruffy beard

En liknande variant till skäggstubb är scruffy beard. Denna variant är lite längre än skäggstubb för att ge mer struktur till ansiktet, vilket också gör att de flesta kan bära upp denna look. Det tar ungefär några veckor för skägget att växa ut beroende på hur tjockt och mörkt skägg du har. För att få till den perfekta looken kan du behöva trimma skägget med en shavette om de börjar växa under käklinjen, men inte så att skägget får skarpa kanter. För att uppnå en bra scruffy beard är det viktigt att borsta igenom skägget med en skäggborste och avsluta stylingen med att forma skägget med en skäggkräm som ger dig ett snyggt skägg och mjukt resultat. 

Mustaschen

En trend som vi ser allt fler män anamma är den klassiska mustaschen, där skägget får mindre fokus och mer fokus blir det på själva mustaschen. En trend som är vågad och kanske inte passar alla personligheter och ansiktsformer, men som ökar coolhetsfaktorn. Den klassiska mustaschen är sällan vildvuxen, utan behöver vårdas och stylas för att uppnå perfekt resultat. Att använda en skäggkam för att sedan forma med ett skäggvax, hjälper dig få mustaschen att sitta på plats under hela dagen.

Helskägg

Den sista skäggtrenden som även i höst kommer vara populär är den formklippta och välskötta helskägget. För att få helskägget att se välskött ut är det bra att redan i duschen tvätta skägget med ett skäggschampo för att sedan avsluta duschen med ett skäggbalsam för att bevara fukten och få skägget mjukt innan det är dags för styling. För att få till ett bra helskägg är det viktigt att använda bra produkter för att inte få skägget att se hårdstylat ut. Med ett helskägg vill man uppnå ett resultat som ser välskött och välvårdat ut. Ett skäggkit hjälper dig att nå ett fint resultat och innehåller flera skäggprodukter i ett paket.

Beställ hem dina favoritprodukter inom skäggvård, hudvård och hårvård för män redan idag!