Hudvårdsrutin för män i 3 steg

hudvård män

Hudvårdsrutin för män

Det finns en hel del produkter som man oavsett kön kan använda i sin dagliga hudvårdsrutin. Män vill däremot oftast ha en så enkel rutin som möjligt och därför kommer vi att presentera en enkel hudvårdsrutin med endast 3 steg både för ansikte och kroppen. Rutinen är inte bara tidseffektiv utan även billig då inte lika många produkter behöver införskaffas. 

Varför är det viktigt med hudvård?

Hudvård är som tidigare nämnt bra för alla oavsett om man är en man eller ej. Män tenderar däremot att raka sig i ansiktet vilket bidrar till en irriterad och torr hy. Därför behöver man vara noggrann med att ta hand om huden så att den inte skadas. Att ta hand om huden redan vid ung ålder kan även hjälpa till att förbereda huden och motverka fenomen som kan komma i äldre dar i form av rynkor och pigmentfläckar. 

hudvårdsrutin-för-män

Steg 1 – Rengör huden

Det första steget för en välvårdad hy är rengöringen. Man kan med fördel rengöra huden med hjälp av cleanser i ansiktet samt en duschtvål på kroppen på morgon och kväll. Vill man välja en tidpunkt för rengöring så är kvällen mest optimal då det är vid det tillfället man kan få bort smuts och orenheter som man samlat på sig under dagen. 

Steg 2 – Smörj in huden med SPF

Efter rengöring på morgonen bör man smörja in kropp och hud med SPF för att skydda huden mot skadliga solstrålar. Många antar att detta endast ska göras på sommaren men även på vintertid här i Sverige kan UV-strålarna vara så pass höga att huden bör skyddas med SPF. För att göra det enkelt för en kan man välja en dagkräm med SPF i som man använder året runt. Vill man inte skydda kroppen från solens strålar bör man åtminstone införskaffa sig en ansiktskräm med solskydd i. 

Steg 3 – Tillför ännu mer fukt på kvällen

Det tredje och sista steget gäller nattkrämen som oftast är lite fetare än dagkrämen eller lotionen. Anledningen till det är för att den får en längre tid till att glida in i hudens porer vilket också bidrar till ett fint resultat med härlig en glow. För ansiktet så har vi på Bazgir & Veljkovic en ekologisk nattkräm. För kroppen så har vi ett ekologiskt body butter som passar perfekt för din kvällsrutin eller att använda efter dusch/bad.

Beställ hem dina favoritprodukter inom skäggvård, hudvård och hårvård för män redan idag!